Росія: Україна намагається приховати правду про війну в Грузії

Четвер, 13 листопада 2008, 18:53

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Україну в спробах приховати правду про військовий конфлікт на території Грузії.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Російська сторона шкодує про "зрив у Києві показу фільму про напад Грузії на Південну Осетію і спроби України приховати свою причетність до тих подій".

"Вся справа в тому, що українська влада під різними приводами намагається приховати правду про реальні події навколо Південної Осетії і причетності до них української сторони. Такі дії не можуть бути виправдані", - йдеться в заяві.

МЗС Росії вважає, що "подібні заборонні, обмежувальні дії навряд чи укладаються в загальноприйняті норми і поняття про демократію, свободу слова, незалежність засобів масової інформації".

"Заява Служби безпеки України про те, що в основу фільму були "покладені неправдиві і сфабриковані твердження російського інтернет-видання", і претензії МЗС України до російського посольства у Києві просто безпідставні", - зазначається в заяві.

Російська сторона заявляє, що "у фільмі зібрані воєдино неупереджені факти і докази нападу Грузії на Південну Осетію, а також про масштабні поставки Україною наступальної зброї грузинській армії".

"До речі, ці факти сьогодні не заперечуються багатьма компетентними експертами і міжнародними організаціями, закордонними засобами масової інформації і відповідальними політиками цілого ряду країн", - підкреслюється в документі.

Як відомо, МЗС України висловило протест у зв'язку з тим, що посольство Росії виступило співорганізатором демонстрації фільму про військовий конфлікт у Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування