Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв знайти "адекватну відповідь" Росії

П'ятниця, 14 листопада 2008, 08:53

Президент України Віктор Ющенко визнає наявність низки невирішених поки питань між Києвом і Москвою.

"Так, у нас є деякі питання, над якими ми зараз працюємо. Це і перебування Чорноморського флоту РФ на території України, і врегулювання лінії морського кордону, і деякі інші теми, які будуть обговорюватися на засіданнях спільної Міждержавної комісії", - сказав він в інтерв'ю азербайджанській газеті "Эхо".

"Упевнений, ми знайдемо виходи з цих ситуацій. Як президент України я приділяю особливу увагу відносинам із Росією і дотримуюся максимально конструктивних підходів при вирішенні двосторонніх питань. Україна завжди виходить із необхідності будувати прагматичні, прогнозовані, рівноправні і взаємовигідні відносини з Росією", - зазначив Ющенко.

"Ми налаштовані вирішувати всі питання україно-російських відносин на безконфліктній основі, з чітким дотриманням своїх національних інтересів", - підкреслив президент України, цитує "Інтерфакс".

"Наступний прогрес в україно-російському діалозі значною мірою залежатиме від можливості наших стратегічних партнерів у Москві сприймати Україну такою, якою вона є в новій реалії, і готовності вести продуктивний діалог щодо першочергових двосторонніх питань", - зазначив Ющенко.

Коментуючи прогнози окремих незалежних аналітиків, які пророкують ледве не повномасштабну війну Росії й України, він назвав це "великим перебільшенням реальної ситуації".

"Що стосується Криму, то сепаратистські тенденції тут досить умовні, штучні – вони виникають на підставі невирішених соціально-економічних питань в автономії", - заявив Ющенко.

"Інше питання, і це викликає значне занепокоєння, що значною мірою сепаратистські тенденції підігріваються тут із зовні, за особистої участі громадян Росії, часто високопоставлених. Це питання, на яке ми повинні знайти адекватну відповідь, і запевняю вас, що ми її знайдемо", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування