Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається, що США допоможуть Україні з енергетичною незалежністю

П'ятниця, 14 листопада 2008, 10:25

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна зацікавлена у подальшому широкому розвитку двосторонньої енергетичної співпраці з США.

Про це він сказав під час зустрічі із міністром енергетики США Самуелем Боцманом, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, насамперед Україна зацікавлена інвестиційною складовою у таких сферах, як ядерна енергетика, видобуток вуглеводнів, енергозберігаючі технології, альтернативна та відновлювальна енергетика.

Президент відзначив, що використання інвестицій та досвіду американських енергокомпаній, залучення технічної допомоги США та новітніх технологій у зазначені сфери дозволило б Україні суттєво покращити стан власної енергетичної безпеки.

За словами Ющенка, Україна розраховує на продовження активної підтримки урядом США її енергетичної політики, особливо щодо реалізації заходів з диверсифікації джерел та шляхів постачання енергоносіїв.

Президент також висловив сподівання на скорішу реалізацію домовленості щодо створення українсько-американської робочої групи з питань енергетики.

"Ми також зацікавлені у започаткуванні механізму тристоронніх консультацій з питань енергобезпеки у форматі Україна – США – ЄС", – додав Ющенко.

У свою чергу американська сторона, зокрема, висловила зацікавленість у більш тісній співпраці з СП "Сарматія".

Бодман також зазначив, що питання енергетичної співпраці України та Сполучених Штатів Америки залишаться актуальними й після формування в США нового уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування