Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюка вигнали, бо в Ющенка переміг Балога?

П'ятниця, 14 листопада 2008, 11:59

Голова Комітету виборців України Ігор Попов прогнозує, що вже наступного тижня можна очікувати зміни керівника фракції НУ-НС та обрання нового голови Верховної Ради.

"Існує висока ймовірність формування до нового року нової політичної архітектури, включаючи переобрання прем‘єр міністра і уряду", - сказав Попов, повідомляє прес-служба КВУ.

Він також не виключив, що в пакет політичних домовленостей потраплять посади голови Нацбанку, голови Фонду Держмайна, керівників інших центральних органів виконавчої влади, природних монополій та місцевих державних адміністрацій.

За словами Попова, ймовірність створення нової формальної коаліції в парламенті дуже низька, проте нова конфігурація розподілу посад "стане підсумком консенсусних домовленостей між більшістю ключових політичних сил України".

"Однак, якщо під час чергового масштабного перерозподілу посад та сфер впливу знову постане проблема особистих амбіцій та конфлікту інтересів, то єдиним виходом із ситуації стане проведення позачергових виборів Верховної Ради", - сказав він.

Попов також вважає, що відставка Арсенія Яценюка з посади спікера "стала тактичною перемогою так званої "групи Балоги" у питанні впливу на Віктора Ющенка".

"У випадку проведення позачергових виборів зростає вірогідність співпраці президента та партії "Єдиний центр", - сказав він.

Сам Яценюк після консолідованого голосування трьох з половиною фракцій за його відставку, на думку голови КВУ, частково втратив "імідж миротворця та об‘єднувача і тому не залишив собі шансів на роботу в новому уряді, навіть якщо той буде "технічним".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування