Ющенко впевнений, що Тимошенко більше півроку не протягне

П'ятниця, 14 листопада 2008, 13:30

Президент Віктор Ющенко переконаний, що влітку наступного року в Україні буде інший прем’єр-міністр.

Такий висновок можна зробити зі слів президента після закінчення саміту в Баку, які наводить УНІАН.

Так Ющенко підкреслив, що робота нафтопроводу Одеса-Броди в реверсному режимі "є виключно політичним питанням" і додав: "Тут економіки немає".

За словами Президента, не є проблемою як в Одесу доставити російську нафту. Він пояснив, що ті 6 млн. тонн нафти, що зараз прокачуються цим нафтопроводом, можна прокачати на 2 дол. дешевше від Охтирки до Одеси не витрачаючи зайву відстань і кошти на транспортування через Броди.

“Ту консультацію, яку провів прем’єр-міністр перед вереснем в певних столицях, ті рішення, які зробив уряд після цього (розпорядження уряду про заборону прокачки нафти в аверсному режимі), на рівні прем’єра аверс нафти сьогодні заблокований", - сказав Ющенко.

"Думаю, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не піде з міркування тих обіцянок, які вона дала, на диверсифікацію поставок нафти в Україну", - сказав він.

Однак він запевнив, що це не є трагедією. "Починаючи з кінця першої половини наступного року ми будемо забезпечені необхідним об’ємом нафти для роботи нафтопроводу в аверсному режимі", - наголосив Ющенко.

"Переконаний, тоді у нас буде той уряд, який зможе реалізувати здорову політику, яка б відповідала національним інтересам", - зазначив Ющенко.

Як повідомлялося, використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі було передбачено проектом його будівництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News