Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відставити Тимошенко можна, але як - питання

П'ятниця, 14 листопада 2008, 13:59

Відставка нинішнього складу уряду можлива теоретично, однак, неможлива з юридичної точки зору, вважає політолог Вадим Карасьов.

Таку думку він висловив у п'ятницю на прес-конференції, відповідаючи на питання, чи може за відставкою голови Верховної Ради Арсенія Яценюка піти і відставка уряду Юлії Тимошенко.

"Вона (відставка) теоретично можлива", - сказав Карасьов. При цьому політолог підкреслив, що проблема полягає не в тому, як відправити у відставку нинішній склад уряду, а в тому, як сформувати новий.

Карасьов нагадав, що згідно з Конституцією новий склад уряду може бути сформований тільки після формування нової коаліції в парламенті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, новий уряд міг бути сформований шляхом проведення дострокових парламентських виборів, після формування коаліції.

При цьому Карасьов підкреслив, що поодинці ні уряд, ні парламент, ні президент не зможуть впоратися з економічною кризою в Україні. Тому необхідне кадрове відновлення нинішнього складу уряду - так звані "кадрові ін'єкції".

Політолог вважає, що в нинішньому складі парламенту навряд чи вдасться сформувати коаліцію. "На певний час про коаліції потрібно забути, зациклення на коаліції просто веде в глухий кут", - сказав він.

За словами Карасьова, не виключена широка ситуативна коаліція при голосуванні за обрання голови Верховної Ради. У такому випадку, зазначив він, новий голова парламенту буде не спікером коаліції, а спікером усієї Верховної Ради.

Політолог також вважає, що створення коаліції в складі Партії регіонів і блоку "НУ-НС" неможливе.

На його думку, у нинішньому складі парламенту можливі ситуативні одноразові альянси. "Парламент буде працювати не в рамках ситуативних коаліцій, а в рамках законодавчих коаліцій", - припустив він.

Якщо ж, зазначив Карасьов, у нинішньому складі парламенту не буде створена нова коаліція, це значить, що уряд Тимошенко продовжить роботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...