У Тимошенко побачили змову Балоги і роботодавців

П'ятниця, 14 листопада 2008, 16:12

Секретаріат президента перешкоджає діалогу профспілок і працедавців.

Про це заявила на брифінгу міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова.

За її словами, відсутність представників Федерації працедавців України в роботі Національної тристоронньої соціально-економічної ради пояснюється тим, що "працедавці пішли на поводі у Балоги в тому, щоб проігнорувати таку нараду, на якій буде і прем`єр-міністр, і на якій розв`язуватимуться життєво важливі питання".

"Я розглядаю в цьому якусь змову між Банківською і працедавцями" - сказала міністр, повідомляє УНІАН.

На думку Денисової, сьогодні трудящі фактично стали заручниками "конфлікту президента і прем`єра".

Вона вважає, що сьогодні в найкоротші терміни необхідно провести спільний діалог представників профспілок і працедавців для того, щоб уникнути масових звільнень, забезпечити дотримання прав трудящих, не допустити зупинки підприємств, "розв`язати проблеми країни і проблеми людини праці".

Раніше Федерація працедавців України розповсюдила заяву, в якій зазначалося, що представники ФРУ не брали участі в Національній тристоронній соціально-економічній раді при президенті України (відбулася 12 листопада) через неучасть в її роботі президента.

Також у заяві ФРУ зазначалося, що 11 листопада сторона працедавців одержала лист від керівництва секретаріату президента, в якому запропоновано перенести засідання Нацради.

У листі наголошувалося, що рекомендації, передбачені в проекті рішення Національної ради, який надійшов до СП тільки 11 листопада, містять широкий спектр питань і потребують детального попереднього опрацювання, а тому "поспішність в проведенні цих зборів може негативно вплинути на якість ухваленого рішення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...