Росія знову повторила Україні, що кордону немає

Субота, 15 листопада 2008, 09:23

Російське зовнішньополітичне відомство наполягає, що лінія морської ділянки кордону з Україною в Керченській протоці є предметом подальших переговорів з Києвом.

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ, поширеному в суботу у відповідь на заяви українських дипломатів, повідомляє Інтерфакс.

"Вимушені знову нагадати нашим українським колегам, що якоїсь лінії державного кордону в Азовському морі і Керченській протоці, які є внутрішніми водами Росії і України, договір про російсько-український державний кордон 2003 року не визначає", - відзначили в МЗС РФ.

Російське зовнішньополітичне відомство відзначає, що і в договорі між Російською Федерацією і Україною про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки 2003 року міститься положення, що врегулювання питань, що відносяться до акваторії Керченської протоки, здійснюється також за угодою між сторонами.

"Тільки на основі такої угоди може бути встановлена межа між Російською Федерацією і Україною в Азовському морі і Керченській протоці", - підкреслюють в МЗС РФ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування