ЄС може повернутись до України спиною, бо він не буксирна платформа

Субота, 15 листопада 2008, 09:34

Якщо Україна почне в імперативній формі вимагати подальших дипломатичних поступок, спрямованих на пришвидшення процесу інтеграції в ЄС, це призведе тільки до погіршення стосунків, переконаний представник України при ЄС Андрій Веселовський.

"Що станеться, коли Київ і справді почне "вимагати"? Я знаю відповідь: Брюссель повернеться до нього спиною", — зазначив дипломат у статті для "Дзеркала тижня".

На його думку, орієнтуватись слід на співпрацю в межах посиленої угоди Україна-ЄС.

Веселовський спростував заяви українських аналітиків про те, що посилена угода Україна-ЄС на принципах асоціації, підписання якої заплановано на 2009 рік, свідчить про небажання ЄС здійснювати реальні інтеграційні процеси.

На думку Веселовського, посилена угода Україна-ЄС не гарантує членства України в ЄС, але дає чітке уявлення, як до нього наблизитись.

"Асоціація української угоди дає зелене світло нашому національному транспортному засобові. Але вона не заливає нам бензин у бак і не платить за нього. Українська асоціація — це навігатор, а не буксирна платформа, і доїхати до мети, виконуючи дорожні правила, маємо ми самі", — зазначив дипломат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News