Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ пропонують бізнесу вчитися жити по-новому

Субота, 15 листопада 2008, 11:09

Народний депутат від БЮТ, голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська вважає, що наслідком фінансової кризи в Україні стане зміна бізнес-еліт.

У статті для "Дзеркала тижня" Королевська прогнозує боротьбу між бізнесом "пострадянського" зразка і "посткризовим" бізнесом.

Перший, за її словами, неповороткий і звиклий до вирішення питань переважно за рахунок держави і агресивного лобізму; другий — навпаки, шукає опертя в собі, в своєму знанні ринку та вмінні на ньому працювати.

"Країну з кризи зможуть витягти ті, хто не піде на повідку в паніки і логіки простих рішень: масових звільнень, виведення капіталу, банкрутства", — впевнена депутат.

"Час "дерибанників" — рейдерів, перерозподілювачів власності й бюджетних коштів — повинен минути. Замість них мають прийти ефективні риночники", — зазначила Королевська, додавши, що "тепер українському бізнесу доведеться вчитися жити по-новому".

Депутат також підкреслила, що вихід України з економічної кризи залежить не тільки від держави, але й від позиції та ініціативи самого бізнесу.

За її словами, нинішня криза є закономірним результатом відсутності в економіці чесних і чітких правил гри. При цьому, упевнена Королевська, бізнес не повинен чекати, коли влада створить такі правила згори, а повинен сам формувати замовлення на нову державну політику та нові правила гри в економіці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування