Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З неділі п’яних водіїв повинно поменшати

Субота, 15 листопада 2008, 15:12

У неділю, 16 листопада, в Україні починають діяти нові правила дорожнього руху.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" був ухвалений Верховною Радою 24 вересня і підписаний президентом 14 жовтня, нагадує УНІАН.

Цим законом пропонується, зокрема, збільшення розмірів штрафів за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. В середньому штраф за правопорушення становитиме 85-100 грн.

Значно підвищується відповідальність за здійснення грубих порушень Правил дорожнього руху, зокрема, штраф за проїзд на заборонений сигнал світлофора становитиме 170-204 грн., а за управління транспортним засобом у нетверезому стані – 1360-2550 грн.

Крім того, передбачається ввести механізм нарахування штрафних балів за порушення правил. У разі, якщо сума нарахованих штрафних балів досягне або перевищуватиме 30 балів, порушник у судовому порядку буде позбавлений права управління транспортним засобом.

Також передбачається надати працівникам міліції право вилучати посвідчення водія до ухвалення рішення судом у тих випадках, коли Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено позбавлення права управління транспортними засобами.

Крім того, законом передбачається впровадження і використання приладів автоматичної фото- і відеофіксації правопорушень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...