У міліції й "швидкої" змінюються номери

Субота, 15 листопада 2008, 19:21

В Україні починається перехід на нову систему телефонної нумерації.

Такі терміни встановлені у відповідному плані переходу, затвердженому наказом міністерства транспорту і зв'язку від 29 вересня і оприлюдненому в базі законодавства Верховної Ради.

Згідно з документом, до 15 листопада пройде сповіщення операторів про майбутні зміни, а після почнеться сповіщення населення операторами про зміну системи нумерації.

З цієї ж дати почнеться процес перекладу служб екстреного виклику з номерів формату "0Х" до форматів "10Х" і "11Х", а також довідково-інформаційних служб до форматів "15Х", "17Х", "18Х". Безкоштовне переоформлення у зв'язку з цим дозволів на користування короткими номерами проводитиметься в листопаді-грудні 2008 року.

В той же час, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" оператори чергових служб пожежників (01), міліції (02), швидкої допомоги (03) і в службі газу (04), по міських телефонах як і раніше можна дзвонити по цих номерах. Формати набору номерів "10Х" і
"11Х" використовуються для мобільних операторів.

Раніше для додзвону до цих служб з мобільного телефону потрібно було набирати міжміський код і номер телефону. Наприклад, для виклику швидкої допомоги в Києві доводилося набирати 8-044-03. В той же час, формат набору номерів "10Х" з мобільного існує вже давно.

З лютого 2009 року Національна комісія регулювання зв'язку (НКРС) і оператори телекомунікацій почнуть сповіщення населення про подальшу зміну кодів виходу на міжміські, міжнародні і національні мережі.

У червні-вересні, згідно з планом, повинна пройти перереєстрація в НКРС кодів зон призначення і кодів мереж операторів з формату "0ХХ" у формат "ХХ". Сам процес переходу на використання таких кодів зон і мереж, а також заміна міжміського префікса з "8" на "0" і міжнародного префікса з "10" на "00" намічена на жовтень-листопад 2009 року. Тоді ж, за планом міністерства, Київській області буде виділений окремий зональний код "45".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування