"Двадцятка" придумала, як подолати світову кризу

Неділя, 16 листопада 2008, 11:15

Заходи по боротьбі зі світовою фінансовою кризою, що містяться в плані дій, схваленому в суботу на саміті "двадцятки" у Вашингтоні, передбачають роботу в трьох напрямах.

Це дії з підтримки економіки і фінансів, створення нових важелів міжнародного регулювання і реформа системи світового управління, повідомляє в неділю Інтерфакс із посиланням на телеканал "Євроньюс".

Зокрема, повинна бути поставлена під суворий контроль діяльність інвестиційних фондів, схильних до ризику, а також так званих податкових притулків. В цілому ніякі фінансові інститути не повинні залишатися без контролю.

Крім того, відзначає телеканал, план дій передбачає, що надаватиметься допомога країнам, що опинилися під ударом, з боку Міжнародного валютного фонду і банків розвитку.

МВФ гратиме головну роль у відновленні міжнародної фінансової архітектури і в подальшій економічній стабільності.

План дій, прийнятий на саміті "двадцятки" у Вашингтоні і викладений в підсумковій декларації, припускає реалізацію п'яти узгоджених принципів реформи.

Це підвищення рівня транспарентності і підзвітності, посилення якісного регулювання, заохочення узгодженості на фінансових ринках, зміцнення міжнародної співпраці, реформування міжнародних фінансових організацій.

Як наголошується в плані дій з реалізації принципів реформи, багато заходів є негайними і підлягають виконанню до 31 березня 2009 року, тобто до часу проведення нового саміту "двадцятки".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...