Медведєв про Росію в НАТО: "ніколи не кажи ніколи"

Неділя, 16 листопада 2008, 11:25

Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє про готовність Москви вибудовувати відносини з Тбілісі, але не з режимом Михаїла Саакашвілі.

"Ми готові вибудовувати і відносини з Грузією, але не з нинішнім режимом", - цитує Медведєва Інтерфакс.

"Це та червона лінія, за яку ми не можемо перейти", - відзначив російський президент.

Відповідаючи на питання, чи згодна Росія з проведенням міжнародного розслідування подій в Грузії, Медведєв заявив: "Ми з самого початку про це говорили. У країнах Заходу, і, перш за все в США, було спотворене висвітлення подій на Кавказі. У США тільки зараз приходить розуміння, що цю війну розв'язав Саакашвілі".

Медведєв також заявив, що Росія поки не розглядає можливості вступу в НАТО, але готова розглядати пропозиції про будь-які форми співпраці, якщо це допоможе стабільності в світі.

"Росія не закрита для обговорення будь-яких форм співпраці з НАТО, якщо це відповідатиме інтересам миру на планеті", - підкреслив глава російської держави на зустрічі з членами Ради з міжнародних відносин.

Відповідаючи на питання, чи хотіла б Росія вступити в НАТО, він сказав: "Я не знаю, наскільки легко зараз аналізувати приєднання Росії до НАТО, думаю, що ситуація поки цьому не цілком сприяє, але є відомий вислів: "Ніколи не кажи "ніколи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування