Тарасюка залишили "біля керма"

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:27

Народний Рух України на своєму позачерговому з'їзді в неділю, 16 листопада, відмовився висловити недовіру голові партії Борису Тарасюку.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", питання було сформульоване так: "Хто проти оголошення недовіри Борису Тарасюку?"

"За" проголосувало 172 делегати, "проти" – один, четверо делегатів утрималися.

"Скільки було проти – не показник, тому що дуже багато хто просто не голосував. Борис Іванович отримав те, що хотів – до наступного звітно-виборчого з'їзду, що відбудеться у травні, він може бути спокійний", - сказав газеті голова львівської обласної організації НРУ, народний депутат Ярослав Кендзьор.

"Але він (Тарасюк) тому ж так і наполягав, щоб його переобрали сьогодні – побоюється того, як будуть розвиватися події", - додав він.

Як пише видання, голосування за висловлення недовіри Тарасюку стало компромісом після декількох невдалих спроб почати XVIII позачерговий з'їзд НРУ.

До порядку денного XVIII позачергового з'їзду НРУ, який проходив у закритому режимі, було внесено два питання: про політичну й економічну ситуацію в Україні та завдання НРУ в цьому контексті, а також про заходи, пов'язані зі святкуванням 20-річчя партії.

Але приступити до їх розгляду делегатам не вдалося. Після виступу мандатної комісії, яка повідомляла про кількість зареєстрованих у залі делегатів, представники "опозиційних" облорганізацій НРУ заблокували президію, запідозривши членів комісії у підтасовуванні, зокрема в тому, що не були враховані їхні представники

Справа ледь не дійшла до бійки. З'їзд був перерваний і продовжений лише через кілька годин.

За словами учасників засідання, на розгляді питання про переобрання керівних органів НРУ нібито наполягали Тарасюк і його прихильники.

"Є стара перевірена схема, коли хтось із залу "з голосу" пропонує переобрати Тарасюка", - сказав Кендзьор. "Та це все вигадки!" - заявив на це Тарасюк.

Як відомо, за планом звітно-виборний з'їзд партії, на якому повинні розглядатися кадрові питання, має пройти у травні 2009 року

Видання зазначає, що частина НРУ на чолі з Тарасюком виступає за співпрацю з БЮТ і прем'єром Юлією Тимошенко, а три найбільші парторганізації – івано-франківська, тернопільська і львівська – підтримують президента Віктора Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...