БЮТ вимагає, щоб Литвин визначився, чи хоче у крісло Яценюка

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:53

Фракція БЮТ наполягає на терміновому обранні голови Верховної Ради у вівторок.

Про це заявив лідер фракції Іван Кириленко після завершення наради лідерів фракцій у понеділок.

Він нагадав, що єдина постанова з цього приводу, зареєстрована у парламенті, стосується кандидатури лідера блоку свого імені Володимира Литвина.

"Ми хочемо, щоб кандидат на цю посаду висловив свою позицію щодо того, чи буде він працювати з урядом та президентом, чи він до них в опозиції", – зазначив Кириленко.

"Але у будь-якому разі Верховна Рада не може існувати без керівника, документи не можуть підписуватися ніким крім голови Верховної Ради, тому ми наполягаємо на тому, щоб це питання було терміново проголосовано завтра", - додав він.

Лідер фракції БЮТ припустив, що голова Верховної Ради може бути обраний не від коаліційної більшості.

Однак, за словами Кириленка, БЮТ вважає, що все ж таки спікер має бути представлений коаліційною більшістю.

"Наша пропозиція в тому, щоб голова Верховної Ради був обраний від коаліції. Нема такого – будь ласка, обирайте від тієї більшості, яка є", - зазначив Кириленко.

"На минулому тижні відбулося дійство (відставка Арсенія Яценюка), однак як я розумію, плану дій немає", - продовжив лідер фракції БЮТ.

"Будь ласка, формуйте коаліцію з цих 233 голосів (результат голосування за відставку Яценюка), обирайте керівництво і далі працюйте за процедурою. Ми не проти, якщо це буде цивілізований підхід", - додав він.

Кириленко ще раз наголосив, що БЮТ голосуватиме за ту кандидатуру, яка погодиться працювати, зокрема, над урядовими законопроектами про подолання наслідків фінансової кризи.

Він додав, що фракція наполягає на голосуванні по вже існуючій постанові, "а якщо з'являться інші кандидатури, будь ласка, хай з'являються".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування