БЮТ похвалився, що нема перешкод замінити "зрадника"

Понеділок, 17 листопада 2008, 13:15

Апеляційний адміністративний суд Одеської області визнав безпідставною скаргу Ігоря Рибакова, обраного у Верховну Раду за списком БЮТ, на рішення Одеського окружного адмінсуду, який залишив без розгляду його позов про позбавлення його депутатського мандата.

Про це повідомив народний депутат від БЮТ, представник фракції в судах Володимир Пилипенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

"Апеляційний адміністративний суд Одеської області повністю поховав намір Ігоря Рибакова поновити свій депутатський мандат", - заявив він.

За його словами, відповідне рішення колегія суддів Апеляційного адміністративного суду Одеської області ухвалила в понеділок.

У своєму рішенні колегія суддів вказала, що скарга Рибакова на рішення Одеського окружного суду є безпідставною.

Крім того, він зазначив, що дане рішення набуває чинності і є обов'язковим до виконання.

"Таким чином, ніяких перешкод для Центральної виборчої комісії для того, щоб був обраний і зареєстрований наступний за черговістю депутат за списком БЮТ, не існує", - додав він.

За словами Пилипенка, у фракції сподіваються, що вакантне місце у фракції БЮТ буде заповнено вже цього тижня, і новий депутат складе присягу народного депутата.

Як відомо, у червні 2008 року народні депутати Рибаков (фракція БЮТ) і Юрій Бут (блок "Наша Україна - Народна самооборона", група "Народна самооборона") заявили про свій вихід зі складу коаліції.

30 червня міжпартійний з'їзд БЮТ ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень депутата Рибакова. Той, у свою чергу, оскаржив у Одеському окружному адміністративному суді це рішення.

Одеський окружний адмінсуд спочатку призупинив дію рішення міжпартійного з'їзду БЮТ про дострокове припинення повноважень депутата Рибакова до розгляду по суті його позову. Даною постановою суд заборонив ЦВК здійснювати будь-які дії з реєстрації народним депутатом замість Рибакова наступного за списком БЮТ кандидата.

Разом із тим, 26 вересня Одеський окружний адміністративний суд залишив без розгляду позов Рибакова до БЮТ і ЦВК, у якому він оскаржив позбавлення його депутатських повноважень.

Наступним за списком БЮТ кандидатом є Олег Тищенко (№176), 1942 року народження, член партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", керівник департаменту виконавчого секретаріату політради партії "Батьківщина".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування