У Богатирьової просять Луценка захистити Тимошенко

Понеділок, 17 листопада 2008, 13:39

Федерація профспілок України заявляє, що запланована на 18 листопада акція протесту не має стосунку до профспілкового руху.

Про це заявив заступник голови ФПУ Григорій Осовий на прес-конференції в Києві у понеділок, повідомляє УНІАН.

"Ми не знаємо, що це за Страйковий фонд України, хоча ролики демонструються щодня майже на всіх телеканалах. До нас ніхто не приходив, ніхто не звертався. Ніякі профспілки і профоб'єднання, які працюють у системі загального представницького органу, теж не виробляли спільної відповідної позиції про проведення 18 листопада такої акції протесту", - сказав він.

"Отже, це, мабуть, чиєсь замовлення, добре профінансоване... Ми бачимо, що це не є профспілковою акцією", - підкреслив Осовий.

А в.о. голови ФПУ Ігор Луцишин нагадав, що президія ФПУ в жовтні ухвалювала рішення про можливі акції протесту. "На цю тему ми будемо говорити ще на черговому засіданні президії, яке заплановано на 20 листопада", - додав він.

Водночас, за словами Осового, профспілки заявляли про можливість проведення всеукраїнського страйку у випадку непоновлення соціального діалогу між урядом і профспілками, а також порушення прав трудящих власниками підприємств в умовах економічної й фінансової кризи.

"Але умови з боку уряду поки ще виконуються. Очевидно, така конструктивна робота не влаштовує тих, хто зацікавлений у дестабілізації ситуації", - вважає заступник голови ФПУ.

Між тим, перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш просить міністра внутрішніх справ Юрія Луценка посилити охорону громадського порядку в обласних центрах під час проведення 16-19 листопада всеукраїнських акцій профспілок і організацій роботодавців.

Про це говориться в листі Гавриша на ім'я Луценка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В апараті Ради національної безпеки й оборони розглянуто лист голови Національного форуму профспілок Мирослава Якибчука про проведення в усіх обласних центрах у період 16-19 листопада 2008 року всеукраїнських заходів у зв'язку з невиконанням урядом своїх зобов'язань за "генеральною угодою між Кабміном, всеукраїнським об'єднанням організацій роботодавців і підприємців і всеукраїнських профспілок і профоб'єднаннями на 2008-2009 рр", - йдеться в листі.

У зверненні до голови МВС Гавриш посилається на побоювання Якибчука "що певні політичні сили в цей період можуть спровокувати масові безпорядки".

"З метою недопущення можливих негативних наслідків прошу розглянути питання про посилення в цей період на території обласних центрів заходів для охорони громадського порядку", - підкреслюється в листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...