Україні прогнозують соціальні бунти

Понеділок, 17 листопада 2008, 16:19

Заступник генерального директора міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий не виключає, що дисбаланс в соціальній сфері України може призвести до соціальних бунтів.

Таку думку Чалий висловив на прес-конференції в Києві у понеділок, повідомляє УНІАН.

“Загроза полягає навіть не в економічної кризі, а в тому, що у нас величезний дисбаланс між найбагатшими та найбіднішими. В нашій країні 5% найбагатших та 5% найбідніших людей – розрив, за різними даними, становить від 38 до 70 разів. Це найбільш критичний показник в Європі", - сказав Чалий.

"На фоні збільшення соціальних проблем, безробіття, падіння доходів населення, падіння купівельної спроможності, взагалі соціального рівня, це може призвести якщо не до зіткнень, то до соціальної напруженості", - додав він.

На думку політолога, це відбудеться “дуже скоро, тому що об’єктивно: неможливо вийти з економічної кризи без скорочення робочих місць, без зменшення соціальних виплат”.

“Це те, про ще треба говорити відверто. І найбільша загроза - суб’єктивне ставлення людей до ситуації. Сьогодні завищені очікування призвели фактично до апатії і спостерігаються перші такі наслідки. Мова йде і про демонстрації, і про виступи з соціально-економічними вимогами профспілок і про неправові вчинки окремих людей, і до цього треба бути готовими”, - наголосив Чалий.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News