Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецькому можуть не дати заробити?

Понеділок, 17 листопада 2008, 20:39

Правомірність рішення київської влади про підвищення комунальних тарифів для юридичних осіб буде розглянуто у вівторок на засіданні Антимонопольного комітету.

Таке рішення в понеділок ухвалив в. о. голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.

Зокрема, йдеться про визначення підставності розпоряджень КМДА, якими з 1 грудня передбачається збільшення тарифів на теплову енергію, постачання холодної води та водовідведення в 3-10 разів.

В АМКУ відзначають, що "жодне з розпоряджень не містить оприлюдненої інформації щодо структури тарифів".

"Відсутні дані і щодо складу та рівня витрат, включених до розрахунку тарифів. КМДА не обговорила з громадою запропоноване підвищення вартості комунальних послуг, хоча це передбачено законом "Про житлово-комунальні послуги", – йдеться в заяві прес-служби.

Мельниченко підкреслив, що в АМКУ "не змогли ознайомитися на сайті КМДА з документами, що визначають структуру тарифів".

"В цивілізованій країні таке неприпустимо", - зазначив він.

Крім того, Мельниченко зазначив, що "на одну площину поставлено гральні заклади та, наприклад, супермаркети, від послуг яких не обходиться жодна київська родина".

"Тому питання законності рішення КМДА я вношу на колегіальний розгляд", - заявив в. о. голови АМКУ.

Під час слухань представники різних установ, підприємств і компаній зазначили, що суттєве підвищення комунальних тарифів невідворотно призведе до подорожчання їх товарів і послуг для населення.

Насамперед, це стосується торговельних мереж, будівельних організації, операторів мобільного зв’язку, приватних нотаріусів, банківських і кредитних установ, страхових та фінансових компаній, для яких визначено десятикратне збільшення плати. А саме з 219,72 грн. до 2197,2 грн./Гкал, тоді як для операторів стаціонарного телекомунікаційного зв’язку, державних нотаріальних контор, ринків, магазинів плату підвищено з 219, 72 грн. до 788,3 грн./Гкал


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування