Україна нескоро буде в НАТО, але Росії треба доводити

Вівторок, 18 листопада 2008, 07:37

Україна нескоро вступить до НАТО, прогнозує міністр оборони Юрій Єхануров.

"Давайте будемо реалістами – це не так скоро буде (вступ до НАТО)", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок увечері.

За словами міністра, якщо Україні буде наданий План дій щодо членства в НАТО, то це не означає, що країна автоматично стає членом Альянсу.

Єхануров вважає, що Україні треба буде здійснити низку дій щодо реформування політичної й економічної сфер, а також галузей безпеки.

Міністр наголосив, що на даний момент необхідно зняти політизацію питань вступу України до НАТО і прагматично подивитися на реалізацію цих намірів.

"Ми сперечаємося про питання вчорашнього дня... рухатися треба вперед, неважливо, якими були відносини НАТО з Радянським Союзом. Нам важливо, яка буде модель безпеки в майбутньому", - сказав Єхануров.

Він розкритикував думки деяких політиків і експертів, у яких протиставляється НАТО і Росія.

"На даний момент треба співпрацювати, і я думаю, що Україна здатна зробити свій внесок у те, щоб гармонізувати відносини Росії та НАТО. Ми повинні весь час доводити Росії те, що наш майбутній вступ до НАТО не спрямований проти Росії", - підсумував він.

Голова оборонного відомства України виступає за те, щоб держава знайшла своє місце в загальносвітовій моделі безпеки.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування