Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ поки що не штрафуватиме за дрібні порушення

Вівторок, 18 листопада 2008, 09:23

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає водіїв не давати хабарі співробітникам Державтоінспекції.

"Єдиний захист, це суспільна угода: не брати і не давати хабарі... ми не повинні порушувати правила дорожнього руху і ні під яким соусом не повинні давати хабарі", - сказав Луценко на прес-конференції в понеділок.

Він повідомив, що наразі на дорогах працюють камери відеофіксації, а також персонал служби внутрішньої безпеки МВС, що перевіряє самих співробітників Державтоінспекції.

Крім того, за словами Луценка, МВС рекомендувало співробітникам ДАІ перші тижні за дрібні порушення робити тільки попередження, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас не стоїть завдання за планом штрафних санкцій... нас не цікавить кількість зібраних штрафів", - наголосив голова відомства.

Говорячи про технічне забезпечення Державтоінспекції, Луценко підкреслив, що наразі в Україні працює 100 відеокамер для фіксації порушень правил дорожнього руху.

Разом з тим міністр поскаржився, що раніше МВС не могло закупити відеотехніку масово, оскільки в цьому не було сенсу, але до кінця першого кварталу 2009 року, на його переконання, таких відеокамер буде тисяча. "Кошти закладені в бюджет", - сказав він.

На питання, чи є вже якісь позитивні результати за підсумками першого дня введення в дію нових штрафів за порушення правил дорожнього руху, Луценко сказав: "Мої водії почали користуватися ременем безпеки".

Луценко запевнив, що МВС щодня оприлюднюватиме статистику за кількістю порушень.

Крім того, голова МВС нагадав, що у випадку ДТП без потерпілих, а також у тому випадку, якщо в обох водіїв - учасників ДТП - є страховки, немає необхідності чекати на співробітників ДАІ.

Луценко також акцентував увагу на тому, що штраф, що не буде оплачений водієм протягом 15 днів, буде збільшуватися в два рази.

Голова МВС запевнив, що міліція не буде зупиняти автомобілі для перевірки страхового поліса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...