Клінтон може постраждати від діяльності свого чоловіка

Вівторок, 18 листопада 2008, 10:54

Фінансова діяльність колишнього президента США Білла Клінтона може стати перешкодою для його дружини на шляху до посади держсекретаря.

Про це вівторок повідомляє Інтерфакс із посиланням на телеканал CNN.

З одного боку, його гарні відносини зі світовими лідерами могли б сприяти міжнародному іміджу сенатора Гіларі Клінтон.

З іншого, його складні інтереси в глобальному бізнесі можуть у майбутньому привести до конфлікту інтересів, що стало б непотрібним головним болем для глави зовнішньополітичного відомства, вважає коментатор телеканала.

Двоє представників перехідної адміністрації новообраного президента Барака Обами підтвердили, що проводиться ретельне розслідування фінансових операцій Білла Клінтона на предмет виявлення будь-якої негативної інформації, що могла б поставити під загрозу перспективи Клінтон як держсекретаря.

Зокрема, вивчається список донорів всесвітнього фонду Білла Клінтона, у якому можуть опинитися фігури міжнародного масштабу, чия політика суперечить цілям адміністрації Обами.

Раніше з'являлися повідомлення, що в цьому списку фігурують іноземні уряди, зокрема, члени родини короля Саудівської Аравії, король Марокко, а також уряду Кувейту і Катару.

Крім того, за деякими даними, у фонд залучалися гроші бізнесменів, пов'язаних із владою Казахстану і Китаю, що сенатор Клінтон у ході своєї передвиборної кампанії критикувала за порушення прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування