Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко практично втратив усі шанси

Вівторок, 18 листопада 2008, 12:17

Чинний президент Віктор Ющенко практично втратив усі шанси на перемогу на майбутніх президентських виборах.

Такі дані Інституту соціології Національної Академії наук України, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Так, згідно з оприлюдненими даними, чинний президент Віктор Ющенко зміг би одержати не більш 5,2% голосів виборців у випадку проведення президентських виборів у жовтні поточного року.

"Нинішній президент Віктор Ющенко фактично втратив усякі шанси не тільки на перемогу на нових виборах президента, але навіть на вихід у другий тур", - відзначив доктор соціологічних наук, завідувач відділом соціально-політичних процесів Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк.

Разом з тим, за лідера Партії регіонів Віктора Януковича проголосували б 28,3%, а за чинного прем'єр-міністра Юлію Тимошенко - 22,9% виборців.

Крім того, лідер блоку свого імені Володимир Литвин і лідер Комуністичної партії Петро Симоненко у випадку проведення президентських виборів змогли б набрати трохи більше 5% голосів виборців.

Вишняк підкреслив, що роль Литвина і Симоненка в ході президентських виборів буде досить значна, так "усе буде залежати від того, кого з кандидатів вони підтримають на президентських виборах".

Крім того, згідно з даними дослідження, більшість опитаних (60,3%) підтримують ідею одночасного проведення позачергових парламентських і президентських виборів.

При цьому ідею позачергових президентських виборів підтримує переважна більшість громадян Донбасу і Криму (72,6%), інших областей південного сходу (69,5%) і центральної України (56,3%). А в західній Україні цю ідею підтримує відносна більшість (41,7%).

Дослідження було проведено з 16 по 26 жовтня поточного року на замовлення "Українського форуму" в усіх областях України, Криму, Києві і Севастополі (усього в 95 містах і селах).

Усього було опитано 1796 респондентів за квотною національною вибіркою, що за статтю, віком, освітою, типом населення й областями України репрезентує все населення України старше 18 років. Статистична похибка вибірки складає 2,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування