Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Тимошенко і її міністрів можуть завести кримінальну справу?

Вівторок, 18 листопада 2008, 13:42

Комітет виборців допускає порушення Генеральною прокуратурою кримінальних справ проти членів Кабінету Міністрів.

Про це на прес-конференції заявив голова правління КВУ Ігор Попов.

"Може бути порушення кримінальних справ проти окремих членів уряду, і навіть проти прем'єр-міністра... Я не виключаю, що Генеральна прокуратура порушить такі справи проти декількох членів уряду", - сказав він, повідомляють Українські новини.

На думку Попова, уже зараз у Верховній Раді є достатня кількість голосів за висловлення недовіри Кабміну, а приводом для висловлення недовіри може стати заслуховування звіту уряду з підготовки до опалювального сезону.

"Уже зараз зареєстрований проект постанови із заслуховування уряду з підготовки до зимового сезону житлово-комунального господарства, і ця тема або інша може стати основою для голосування у Верховній Раді за недовіру уряду. Швидше за все, достатня кількість голосів уже є", - сказав він.

Зі слів Попова, після висловлення недовіри Радою уряду він перейде в статус виконуючих обов'язки, а після порушення кримінальних справ проти членів уряду Рада національної безпеки й оборони може відсторонити членів уряду від роботи до завершення розслідування.

На його думку, наступним кроком може стати призначення Президентом Віктором Ющенком нового складу уряду.

Крім того, Попов зазначив, що всі ці дії можуть супроводжуватися масовими акціями протесту з вимогою відставки уряду й антиурядовою інформаційною кампанією.
Як повідомляло агентство, КВУ допускає, що Кабмін буде відправлений у відставку до початку 2009 року.

На думку Попова, першим кроком у реалізації такого сценарію стала відставка Арсенія Яценюка з посади голови Ради.

Наступним кроком, на його думку, стане зміна лідера фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" й обрання нового спікера.

ПР уважає несвоєчасним вираження недовіри Кабміну й виступає, щоб цей розглядався через 2-3 місяці після аналізу виконання антикризових заходів урядом.

12 листопада Рада задовольнила заяву Яценюка про відставку й звільнила його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...