Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Менше чверті українців задоволені своїм життям

Вівторок, 18 листопада 2008, 15:41

Рівнем свого життя не задоволені 53% українців, а цілком задоволені - 22,6%.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Інститутом соціології Національної академії наук України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рівень задоволеності життям постійно підвищувався попередні 8 років. Зараз же цей рівень зрівнявся з показниками початку 2004 року. Усе це свідчить про початок глибокої соціально-економічної кризи, принаймні, на рівні масової свідомості", - заявив завідувач відділом соціально-політичних процесів Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк.

Крім того, згідно з даними дослідження, у жовтні ситуацію в країні як критичну і кризову оцінили 57% опитаних, у той час як у серпні поточного року з таким твердженням погоджувалося лише 28,6%.

"У такий спосіб можна зробити висновок, що Україна знаходиться в стані глибокої політичної кризи і швидкими темпами входить у кризу соціально-економічну", - сказав Вишняк.

Дослідження проводилося з 16 по 26 жовтня поточного року у всіх областях України, в Автономній республіці Крим, Києві і Севастополі (усього в 95 містах і селах).

Усього було опитано 1796 респондентів за квотною вибіркою, що репрезентує все населення України старше 18 років. Максимальна похибка вибірки дорівнює 2,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування