Таблоїд просять закрити за порнографію

Вівторок, 18 листопада 2008, 15:45

Міністерство юстиції просять позбавити редакцію газети "Блик" свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ через неодноразові порушення вимог законодавства про захист суспільної моралі.

З відповідним проханням до Мінюсту звернулася Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу відомства.

"Експерти НЕК здійснили експертизу матеріалів газети "Блик", в якій було виявлено публікації порнографічних зображень та матеріали, що посягають на національні цінності та ображають релігійні почуття віруючих", - йдеться у повідомленні.

"Відповідно до статей 2 та 6 закону "Про захист суспільної моралі", публікації такого змісту заборонено", - наголошують в комісії.

Водночас НЕК звертається до Генпрокуратури з проханням вжити з цього приводу заходи прокурорського реагування.

Крім того, НЕК розглянула та затвердила ще низку експертних висновків щодо дотримання законодавства у сфері суспільної моралі окремими засобами масової інформації.

Зокрема, у результаті експертизи публіцистичних програм "Речовий доказ", "Свідок" та "Найвідоміші українські маніяки", які транслювалися на телеканалі НТН, виявлено сюжети, в яких детально та натуралістично висвітлювалося скоєння тяжких злочинів.

Крім того, ці програми не було марковано відповідними спеціальними позначками. НЕК визнала цю інформацію такою, що може зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх, юнацтва та порушує законодавство України у сфері захисту суспільної моралі.

У зв'язку з цим комісія вирішила звернутися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо усунення цих порушень.

Водночас в результаті експертизи телесеріалу "Леся+Рома" (телеканал ICTV) експертами НЕК виявлено епізоди, в яких неодноразово вживалися брутальні слова, велися непристойні розмови про секс.

Ці серії також не було марковано спеціальними позначками для цієї категорії програм. Щодо усунення порушень законодавства у сфері захисту суспільної моралі комісія вирішила звернутися безпосередньо до телеканалу ICTV.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування