Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов хоче відібрати ліцензії у рейдерів

Вівторок, 18 листопада 2008, 17:47

Приватні охоронні структури, які приймали участь у рейдерських захопленнях, будуть позбавлятися ліцензій.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у вівторок, відкриваючи в уряді засідання міжвідомчої комісії з питань протидії рейдерству, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися, що МВС разом з комітетом держпідприємництва розставлять крапки у відношенні ліцензування охоронних структур, і щоб усі структури, зафіксовані в рейдерській атаці, таких ліцензій були позбавлені", - сказав Турчинов.

Також віце-прем'єр подякував главі МВС за спільну роботу, "завдяки якій вдалося на законодавчому рівні забезпечити приведення судових виконавців на підприємства, а також проведення реалізації судових рішень тільки співробітниками МВС".

Крім того, Турчинов відзначив, що в Україні збільшилась кількість рейдерських захоплень земельних ділянок і аграрних підприємств.

"Аналіз звернень і підприємств, і громадян свідчить про те, що останнім часом змінюється акцент з приводу рейдерських захоплень", - сказав він.

Віце-прем'єр заявив, що "якщо за останні 2-3 роки найчастіше мова йшла про захоплення підприємств енергетичної сфери і машинобудування, то на даний момент збільшується кількість скарг на захоплення земельних ділянок і аграрних підприємств".

"Тобто тема розподілу землі, земельних паїв сьогодні, на жаль, не урегульована в достатній мірі на законодавчому рівні", - відзначив Турчинов.

Він повідомив, що в Кабміні створена постійно діюча аналітична група по вивченню відповідних скарг і проблем.

За словами Турчинова, за останні півтора місяця в Кабмін надійшло більше 100 таких звернень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...