Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів Європі, що Тимошенко не знайшла мужності

Вівторок, 18 листопада 2008, 19:54

Президент Віктор Ющенко заявляє, що українська економіка, як і економіки інших країн світу, зазнає негативних наслідків світової кризи, однак покладає відповідальність за це на уряд.

Про це Ющенко заявив в інтерв’ю європейським газетам "Times", "Frankfurter Allgemeine Zeitung", "Le Monde", "El Pais", "Dziennik", передає прес-служба.

Так, за словами Ющенка, значною мірою підґрунтя для швидкого розгортання кризи в Україні заклала занадто недалекоглядна соціальна політика на початку цього року.

"Основну проблему внутрішньої частини кризи сформувала занадто популістська соціальна політика уряду", - сказав Ющенко.

За його словами, це і спричинило зростання інфляції в країні. У цій ситуації уряд, на думку президента, мав би переглянути свою бюджетну політику. "Але уряд не знайшов мужності для цього", - зазначив президент.

Говорячи про наслідки світової кризи, з якими зустрілася Україна, Ющенко наголосив, що особливо чутливими до цієї кризи виявилися українські експортно-орієнтовані сектори економіки: "Перший удар отримала металургія".

У цій ситуації, вважає Ющенко, економічна політика цієї галузі має бути змінена. "Нам треба відтворити більш високе внутрішнє споживання. Зараз ми цим займаємося", - наголосив він.

При цьому Ющенко висловив переконання, що Національний банк разом з Міністерством фінансів "дадуть змогу металургії отримати низку преференцій, які допоможуть обслугувати фінансові зобов'язання, які є в цієї галузі перед міжнародними корпораціями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування