Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До справи про отруєння Ющенка залучили футболістів

Середа, 19 листопада 2008, 08:57

Колишній гравець збірної України з футболу Андрій Гусин дав свідчення по кримінальній справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Крім того, за інформацією газети "Комерсант-Україна", на допит по цій же справі слідчі запросили в Генеральну прокуратуру ще двох відомих футболістів – Каху Каладзе й Андрія Шевченка, які зараз грають у футбольному клубі Milan.

"Так, такий факт (дачі свідчень у справі) дійсно був", - підтвердив газеті Гусин, однак відмовився уточнити, чим викликаний інтерес слідства до нього, пославшись на те, що давав підписку про нерозголошення.

"Нерозумно, звісно, все це, але що я можу зробити? Мені сказали прийти – я і прийшов. Зрозуміло, що я не бачу в цьому ні логіки, ні зв'язку... Узагалі кудись не туди вони поїхали", - сказав Гусин.

За інформацією видання, крім того, що згадані футболісти свого часу грали у ФК "Динамо" (Київ), усіх трьох об’єднує знайомство з Тамазом Цинцабадзе (Томасом) – власником столичного автосалону з продажу машин преміум-класу і одним з учасників вечері на дачі колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка 5 вересня 2004 року, у ході якого за головною версією був отруєний Ющенко.

У той день саме Цинцабадзе вів машину, у якій знаходилися Ющенко і його довірена на той момент особа Давид Жванія. Під час вечері він, як пізніше розповідав Жванія, дивився футбол у сусідній кімнаті.

"Напевно, Гусин знає більше (про те, що цікавило слідство). Я його якось про це не розпитував. Він тільки сказав, що його запитували про футбол. Причому тут футбол, який зв'язок? Я теж ходив і в прокуратуру, і в службу (СБУ) – це обов’язок кожної людини, але, чесно кажучи, допит футболістів для мене незрозумілий", - зізнався Цинцабадзе.

Разом із тим він підтвердив, що Шевченко, Гусин і Каладзе є його "близькими друзями": "Я взагалі фанат футболу – у мене з усіма іменитими футболістами дуже гарні стосунки. У Гусина я сина хрестив, із Шевченком у мене спільна фірма, а Каладзе – хрещений батько моєї молодшої дочки".

Заступник генпрокурора Микола Голомша заявив, що про допит Гусина і запрошення на допит Шевченка й Каладзе йому нічого не відомо. А керівник слідчої групи, старший слідчий ГПУ з особливо важливих справ Галина Климович зазначила:

"Ми не викликаємо ні журналістів, ні футболістів – ми викликаємо людей, які мають стосунок до тих чи інших подій, а не за якимсь професійним критерієм".

"Ті ж журналісти допитувалися не тому, що вони журналісти, а тому, що вони дружили, підтримували близькі стосунки з певною особою, до якої в нас маса питань, були в тому місці, яке нас цікавить, або в той час, що нас цікавить", - додала вона.

На запитання, чим же викликаний інтерес до Гусина, Шевченка і Каладзе, Климович відрізала: "Я не буду відповідати на це питання, тому що розумію, що ви в чергове спробуєте роздути проблему і завадити мені розслідувати справу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...