Турчинов відправляє перевірки "в космос"

Середа, 19 листопада 2008, 10:14

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов вимагає від податкової адміністрації та контрольно-ревізійного управління перевірити діяльність Київської мерії.

Як повідомив Турчинов на брифінгу в середу, перевірка має стосуватися доплат, які Леонід Черновецький здійснював бюджетникам під час виборів мера.

"Щоб отримати додаткові голоси на виборах, керівництво Києва порушувало бюджетну дисципліну і виплачувало премії та доплати до пенсій, не маючи для цього резервів", - сказав він.

"Що стосується вчителів, лікарів, то додаткове фінансування для виплат премій бралося з ресурсів фінансування в четвертому кварталі. Четвертий квартал прийшов, і тепер в Києві склалася критична ситуація з фінансуванням освіти і охорони здоров'я через авантюризм керівництва Києва", - додав Турчинов.

За його словами, матеріали перевірки київської влади "дадуть можливість притягнути до відповідальності тих, хто поставив під удар бюджетників Києва".

Турчинов також повідомив, що уряд звернувся до Черновецького з проханням переглянути тарифи на громадський транспорт у столиці. За його словами, вони можуть бути зменшені вдвічі.

Також, Турчинов нагадав, що антимонопольний комітет визнав незаконними рішення КМДА про підвищення комунальних тарифів.

"КМДА отримала 10 днів, щоб вирішити це питання. якщо цього не відбудеться, то відповідна постанова буде скасована", - зазначив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...