Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії повторно продовжили життя президенту

Середа, 19 листопада 2008, 11:10

Держдума Росії прийняла в другому читанні президентські поправки в Конституцію Росії про зміну терміну повноважень президента і Держдуми" з 4 до 6 і 5 років відповідно.

За це рішення проголосували 351 депутат при необхідному мінімумі в 300 голосів, виступили проти 57, таких, хто утримався немає, передає Итар-Тасс.

З відповідною ініціативою виступив 5 листопада у своєму Посланні до Федеральних Зборів РФ глава держави Дмитро Медведєв.

Сам Медведєв пояснив, що висунуті ним ініціативи продовжити президентські повноваження з'явилися плодом довгих роздумів і не були "спонтанними", а відповідні поправки в Конституцію розраховані на дію як мінімум протягом 20 років, передає Рейтер.

"Ця пропозиція... не спонтанна... Якщо відверто, я почав про це думати років п'ять тому, природно, не припускаючи, що мені доведеться це втілювати в життя...", - сказав у вівторок Медведєв на зустрічі з журналістами регіональних російських ЗМІ.

"Нинішньому етапу розвитку нашого суспільства і держави відповідало б, якби президент мав більш тривалий термін... повноважень. Це може бути п'ять років, шість років, сім років... Зараз це було б корисно для зміцнення... авторитету влади".

"Але це не виходить, що це назавжди. Якщо через 20, 30, 40 років ми переконаємося, що будуть потрібні інші рішення, ми можемо до цього повернутися", - зазначив Медведєв.

11 листопаду він уніс виправлення на розгляд у Держдуму, а вже 14 листопада депутати прийняли їх у першому читанні.

Нижня палата парламенту також прийняла в другому читанні президентські поправки в Конституцію РФ "Про контрольні повноваження Держдуми щодо уряду РФ". За це рішення проголосували одноголосно 406 депутатів.

Проект поправок доповнює Основний закон нормою про щорічні звіти уряду РФ перед депутатським корпусом про результати своєї діяльності, "у тому числі з питань, поставлених Державною Думою".

В другому читанні прийняті і президентські поправки в закон "Про уряд РФ", викликані змінами, що вносяться в Конституцію РФ. За це рішення проголосували 409 депутатів, утримався один.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування