Тимошенко знову відмовилась від Vanсo

Середа, 19 листопада 2008, 16:33

Кабінет міністрів повторно прийняв постанову про вихід з Угоди про розподіл продукції з Vanсo International.

Про це журналістам повідомив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

Він зазначив, що першу постанову про вихід з Угоди з компанією було прийнято в травні, проте його дію зупинив президент.

"Президент звернувся до Конституційного Суду, проте суд не прийняв справу до розгляду... Оскільки навіть українські юристи не можуть зрозуміти, діє чи ні попередня постанова уряду, ми прийняли нову постанову", - сказав він.

"І в цій постанові ми чітко зазначили, що Кабмін згідно із законом про розподіл продукції є єдиним уповноваженим органом, – не РНБО, не президент, а Кабмін. Він єдиний уповноважений орган проводити тендери, укладати угоди, розривати угоди тощо", - додав він.

Водночас Корнійчук наголосив, що відсутність узгодженої позиції в Україні щодо розробки шельфу Чорного моря компанією "Vanсo" може негативно відбитися на розгляді справи у Стокгольмському арбітражному суді.

Як повідомлялося, днями компанія Vanco Prуckerchenska Ltd. (Британські Віргинські острови) заявила, що, попри світову фінансову кризу, надала Кабінету Міністрів робочу програму та бюджет у розмірі 80 млн. дол. США для реалізації першого етапу розробки Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря 2009 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News