Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просуває свої радари у НАТО

Середа, 19 листопада 2008, 16:46

Україна зацікавлена в розширенні військово-технічного співробітництва з країнами НАТО.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з достовірних джерел в оборонно-промисловому комплексі, українське підприємство "Науково-виробничий комплекс "Іскра" (Запоріжжя) завершило постачання радіолокаційної станції (РЛС) 36Д6-М в одну з країн-членів НАТО.

Обсяг і умови контракту не розголошуються.

Як відзначив співрозмовник агентства, це вже не перше замовлення, виконане "Іскрою" в інтересах країн НАТО цього року: проведена також модернізація поставлених раніше європейським партнерам 36Д6.

У цьому зв'язку він уточнив, що продукція запорізької "Іскри" уже давно і добре відома на світовому ринку спецпродукції: тільки РЛС 36Д6 і її модифікації успішно експлуатуються сьогодні в країнах СНД, Східної і Центральної Європи, Північної і Південної Америки, Азії й Африки.

РЛС 36Д6-М - мобільний 3-х координатний радіолокатор огляду повітряного простору, що застосовується в сучасних АСУ ПВО і ЗРК для виявлення в тому числі низьколітаючих повітряних цілей, прикритих активними, пасивними і комбінованими перешкодами.

РЛС здійснює первинний огляд, визначає державну приналежність, автоматично супроводжує цілі, видає цілевказівку на командний пункт ПВО ЗРК, при необхідності працює в режимі автономного пункту управління. Інструментальна дальність - 360 км.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування