Тимошенко доручила Медведьку стежити, щоб гроші на "Олімпійський" не розікрали

Середа, 19 листопада 2008, 17:53

Уряд доручив Генпрокуратурі сформувати постійно діючу оперативну групу для запобігання можливої корупції при використанні бюджетних коштів при реалізації проекту з реконструкції НСК “Олімпійський”.

Про це заявив віце-прем’єр Іван Васюник, повідомляє УНІАН.

“Сьогодні на засіданні уряду... було дано доручення відповідним структурам, а до Генеральної прокуратури буде звернення як до структури, яка координує діяльність силових відомств, щоб була сформована постійно діюча оперативна група, яка могла би упереджувати, а також запобігати можливим корупційним діям”, - сказав Васюник.

Віце-прем’єр також повідомив, що напередодні обговорював це питання з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, генпрокурором Олександром Медведьком, керівником СБУ Валентином Наливайченком, а також з керівництвом Головного контрольно-ревізійного управління.

“Ми доволі відкрито говорили про загрози щодо фінансової доброчесності при реалізації цього проекту (з реконструкції НСК “Олімпійський”), оскільки на нього держава витрачає немалі кошти”, - додав він.

Водночас, на думку Васюника, необхідно також створювати систему громадського контролю.

“Я переконаний, що разом із журналістами і представниками суспільства, ми можемо створити систему публічного та громадського контролю. Я думаю, що однією з таких пропозицій буде формування певної прямої лінії. Є й інші технології, щоб громадськість могла в on-line-режимі відслідковувати та спостерігати за ходом реконструкції НСК “Олімпійський”, - додав він.

При цьому віце-прем’єр наголосив, що інші країни при реалізації аналогічних великих проектів за бюджетні кошти також створювали окремі системи контролю з боку силових відомств та громадськості.

“Ми не єдині в цьому. Так будувалися стадіони в Німеччині, в Китаї, не ми єдині здійснюємо такі проекти”, - підкреслив Васюник.

Як відомо, у середу, Кабмін схвалив техніко-економічне обґрунтування реконструкції НСК "Олімпійський" загальною вартістю 2,114 млрд. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування