Ющенко попросив НАТО не відмовляти через суперечку з Тимошенко і Росію

Четвер, 20 листопада 2008, 07:53

Президент Віктор Ющенко закликав країни НАТО відкинути тиск Росії та запропонувати Україні План з набуття членства у Альянсі.

Про це Ющенко заявив кореспонденту британського часопису "Таймс", який публікує з цього приводу статтю під заголовком: "Керівник країни просить союзників не відмовляти у ПДЧ в НАТО", передає "Бі-Бі-Сі".

За словами Ющенка розширення Альянсу є вирішальним для європейської безпеки і єдиним способом забезпечити незалежність України.

"Таймс" зазначає, що багато членів НАТО воліють не антагонізувати Москву, яка проти вступу України в Альянс і погрожувала націлити на Київ ядерні ракети.

Ющенко з цього приводу заявив, що розширення НАТО – особливо термінове після вторгнення Росії у Грузію.

Він також нагадав, що Україна проголошувала незалежність у 20-му сторіччі 6 разів, з яких 5 завершилися невдачею через те, що в України не було міжнародних партнерів, які б визнавали територіальну цілісність держави.

Президент заявив, що Україна зробила усе необхідне для отримання ПДЧ, і тепер все залежить виключно від країн-членів НАТО.

При цьому Ющенко закликав союзників не використовувати суперечку між президентом України та прем’єр-міністром як привід для відмови у Плані дій щодо членства.

"Таймс" зазначає, що Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко обмінювалися образами від вересня, коли розпалася урядова коаліція у парламенті.

Часопис також нагадує, що генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Схеффер заявив цього тижня у Іспанії, що Росія не матиме права вето на вступ інших держав до Альянсу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...