НУ-НС просить поставити Яценюка на місце

Четвер, 20 листопада 2008, 11:15

Фракція НУ-НС наполягає на поверненні на спікерську посаду Арсенія Яценюка.

Про це заявила журналістам у четвер Ксенія Ляпіна.

"Наша думка така: все одно потрібно виходити з цього глухого кута. Для того чи то щоб вибори провести, чи то не проводити, але парламент має жити та існувати, країна має жити, закони мають ухвалюватися", - сказала вона.

"Тому ми запропонували чесний вихід – повернути Арсенія Яценюка назад. Тому що ми вважаємо, що Арсенія Петрович був знятий безпідставно", - додала Ляпіна.

Вона також сказала, що фракція не має іншої компромісної кандидатури і наполягає на Яценюку.

Разом з тим Ляпіна розповіла, що на даний момент БЮТ і Партія регіонів проводять консультації між собою та з іншими політичними силами щодо кандидатури спікера.

За її словами, БЮТ переслідує мету залишити при владі свій уряд, а "Регіонів" – переформатувати цей уряд на свою користь.

"Домовляються усі з усіма. БЮТ домовляється з усіма іншими, зокрема, і з "Регіонами", але просто там нема ніяких мотивацій. І "Регіони" домовляються з усіма іншими, зокрема і з БЮТ з задоволенням домовилися б, але там теж немає мотивації, тому що посада прем’єра одна", - сказала Ляпіна.

При цьому вона підкреслила, що НУ-НС не бере участі в жодних переговорах. На запитання, що пропонують фракції НУ-НС інші політичні сили, Ляпіна відповіла:

"Пропонували все, окрім прем’єр-міністра".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...