Через Коновалюка СБУ вилучила сервер Інтернет-видання

Четвер, 20 листопада 2008, 11:27

Служба Безпеки України здійснила виїмку серверів в офісі провайдерської фірми сайту Daily-UA у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом розголошення державної таємниці.

Так мотивували виїмку серверів, зроблену співробітниками відомства 18 листопада, у прес-службі СБУ, пише в четвер "Комерсант-Україна".

Виїмку було здійснено у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом розголошення держтаємниці, яку було порушено 22 жовтня у відповідь на публікації в Інтернеті копії листа "Укрспецекспорту" з грифом таємності і коментаря до нього голови тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування фактів постачання в Грузію української військової техніки Валерія Коновалюка (ПР).

За висновком державного експерта, матеріали, які містяться у текстах, є секретними. Покарання за їх розголошення передбачене ст. 328 КК ("розголошення державної таємниці").

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що не має інформації щодо бажання співробітників відомства проводити огляди в інших виданнях.

Як відомо, Коновалюк минулого тижня був викликаний на допит у СБУ як свідок у згаданій справі. Після спілкування зі слідчим він продемонстрував журналістам ксерокопію листа гендиректора держкомпанії "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука президентові Віктору Ющенку від 4 жовтня 2005 року.

З тексту документа слідує, що "Укрспецекспорт" за дорученням президента "вивчив можливість постачання в Грузію одного зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) "Бук-М1" шляхом зняття його з бойового чергування".

Бондарчук просить президента "у випадку ухвалення позитивного рішення" з реалізації контракту на постачання ЗРК дати відповідні доручення Генштабу – внести зміни в план прикриття держоб’єктів і Кабміну – включити один дивізіон ЗРК "Бук-М1" у перелік надлишкового майна Міноборони. 

Після допиту в СБУ в різних виданнях з'явилися публікації з брифінгу Коновалюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News