Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко скасував "драконівські" тарифи Черновецького

Четвер, 20 листопада 2008, 11:43

Президент Віктор Ющенко скасував три розпорядження голови Київської міськдержадміністрації Леоніда Черновецького, якими було підвищено тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

Про це заявила прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

"На переконання глави держави, згадані документи грубо порушують Конституцію та закони України. Зокрема, голова КМДА проігнорував вимоги закону "Про житлово-комунальні послуги", підвищивши тарифи без економічного обґрунтування та без надання інформації про їх структуру", - сказала Ванникова.

"Затверджені тарифи в окремих випадках у 10 разів перевищують максимально допустимий рівень, затверджений Держцінінспекцією", - додала вона.

Ванникова наголосила, що, на переконання президента, голова КМДА "перевищив службові повноваження, оскільки встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги віднесено до повноважень органів місцевого самоврядування".

Вона зазначила, що на думку Ющенка, необґрунтоване збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги в умовах економічної кризи може спричинити фінансові проблеми, або й банкрутство значної кількості підприємств і установ столиці, зростання безробіття та соціальну напругу.

"Президент вважає, що згаданими розпорядженнями голова КМДА запровадив дискримінаційний підхід для окремих бюджетних установ та суб'єктів господарювання. Такі дії суперечать Господарському кодексу, який забороняє органам державної влади та місцевого самоврядування своїми актами ставити у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання, порушуючи правила чесної конкуренції", - підкреслила Ванникова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування