Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Балоги готові об'єднуватися з Януковичем

Четвер, 20 листопада 2008, 15:02

Лідер партії "Єдиний центр" Ігор Кріль не виключає можливості формування коаліції в парламенті за участі блоку "Наша Україна Народна самооборона" і Партії регіонів.

Таку думка Кріль висловив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання про перспективи формування нової коаліції в цьому складі парламенту.

За його словами, "навіть якщо і буде обраний спікер, але не буде створена коаліція, то депутати мають бути чесними - у певний час вони повинні піти на вибори".

"Існування парламенту без коаліції - це порушення Конституції України", - підкреслив він.

"Я вважаю, що формати коаліції в парламенті можуть бути різними. Існує варіант створення коаліції у форматі БЮТ і Партія регіонів; БЮТ, Блок Литвина і блок "Наша Україна - Народна самооборона" або Партія регіонів, Блок Литвина і НУ-НС", - сказав Кріль.

"Я допускаю також теоретичну можливість створення коаліції Партії регіонів і НУ-НС. Хоча реально таку коаліцію створити дуже складно", - зазначив він, додавши, що "сьогодні необхідно розглядати усі варіанти, оскільки політики повинні працювати на консолідацію, а не на роз'єднання".

За словами Кріля, у "Нашій Україні" є різні точки зору, "центри впливу".

"Існує пробютівський центр впливу. Наша партійна група завжди виступала проти цього центру, оскільки ми вважаємо нечесною їхню позицію стосовно наших виборців, що голосували за НУ-НС і її лідера президента Віктора Ющенка", - сказав він.

"У фракції також є і центр, що підтримує президента. На сьогоднішній день складно говорити про те, який з цих центрів переважить", - додав Кріль.

Він підкреслив, що у фракції "немає більшості, яка б беззастережно підтримувала пробютівский напрямок".

"Існує інша більшість, яка підтримує Віктора Ющенка. Але от наскільки така більшість готова піти на кардинальні, конкретні кроки - створення коаліції з Партією регіонів - це покаже час", - зазначив лідер партії.

"Незважаючи на те, що дуже багато хто відхрещується від такого варіанту коаліції, я переконаний, що відповідальні політики мають шукати компроміс і думати про те, як забезпечити об'єднання зусиль. Я не виключаю, що в парламенті може виникнути ситуація, коли люди, які займають найжорсткішу позицію в цьому питанні, все-таки знайдуть для себе можливість об'єднатися з тими політичними силами, з якими вони поки не хочуть об'єднуватися", - підкреслив він.

"Я вважаю, що це буде правильно, тому що саме об'єднання хоче український народ, що підтверджують і соціологічні дослідження", - підсумував Кріль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...