Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не сподобалася диференціація Черновецького

Четвер, 20 листопада 2008, 17:03

Тарифи на житлово-комунальні послуги повинні бути економічно обґрунтованими та ставити споживачів цих послуг у рівні умови.

Так президент Віктор Ющенко прокоментував своє рішення про скасування підвищення таких тарифів у Києві в інтерв'ю 5 каналу.

"У цьому питанні повинна обов'язково бути економічна доцільність", - сказав президент.

Він нагадав, що тарифи повинні бути узгоджені з Національною комісією регулювання енергетики, яка формує логіку тарифної політики та володіє відповідними економічними розрахунками.

"Підвищення тарифів, яке здійснив київський мер, кратно перевищує рекомендації НКРЕ", - сказав президент.

Він наголосив водночас, що є прихильником того, щоб комунальна система міста працювала на умовах окупності своєї діяльності.

Ще однією підставою для скасування рішень мера Києва про підвищення тарифів є їх дискримінаційний характер щодо деяких споживачів, зокрема, комерційних структур.

"Ми повинні керуватися рівним принципом, а якщо хтось хоче зробити диференціацію, вона повинна робитися в законному порядку", - пояснив президент.

Ющенко також вказав, що відповідно до законодавства встановлення тарифів є компетенцією органів місцевого самоврядування, відтак, відповідні рішення у Києві мала приймати міська рада.

"Я розраховую на те, що мер міста ще раз уважно розгляне цю пропозицію і узгодить свої дії з НКРЕ, внесе відповідні пропозиції київській міській сесії, як того вимагає закон, і Київська міська рада прийме відповідні рішення, які я буду підтримувати", - резюмував Ющенко.

Повна версія інтерв’ю вийде у неділю о 22:00

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування