"Росукренерго" теж тикнуло "Нафтогаз" у його борги

Четвер, 20 листопада 2008, 17:07

Інформація про розмір боргу перед компанією "Росукренерго", яку поширюють представники "Нафтогаз України", не відповідає дійсності.

Про це Ліга.net заявив прес-секретар "Росукренерго" Андрій Кнутов.

При цьому Кнутов відзначив, що на сьогоднішній день, з урахуванням поточного місяця постачань, фінансові зобов'язання "Нафтогазу", відповідно до умов контракту з компанією "Росукренерго", складають $2,4 млрд.

"Зазначена заборгованість України перешкоджає своєчасним і повним розрахункам компанії "Росукренерго" перед "Газпромом", - підкреслив прес-секретар компанії.

Як відомо, заступник голови правління НАК Володимир Триколич повідомив, що заборгованість "Нафтогазу" перед компанією "Росукренерго" складає $1,26 - $1,27 млрд., але при цьому компанія нічого не винна "Газпрому".

У свою чергу президент Російської Федерації Дмитро Медведєв дав розпорядження голові правління російської газової монополії "Газпром" Олексієві Міллеру стягнути борг за газ з України.

Сума боргу також визначена у $2,4 млрд.

"З боргом України потрібно остаточно визначитися і стягнути його або в добровільному порядку, або в примусовому - так, як це встановлено чинним законодавством і в рамках наших двосторонніх відносин", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування