Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО: ВІДМОВА МЕДВЕДЄВА ПАПЛЮЖИТЬ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ

Четвер, 20 листопада 2008, 18:18

Відмова президента Росії Дмитра Медведєва взяти участь в заходах з нагоди 75-ї річниці Голодомору паплюжить пам'ять загиблих, переконаний президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Frankfurter Allgemeine Zeitung", повідомляє прес-служба президента.

"Ставлення президента Медведєва до трагедії, яка сталася того часу, далеке від того, щоб бути зваженим", - сказав Ющенко.

На питання, чи не був Голодомор трагедією всього Радянського Союзу, президент відповів: "Дійсно, ця трагедія торкнулась також росіян та казахів, але те, що відбувалось там, мало інший масштаб та характер".

"Голодомор в Україні зачепив 13000 сіл і лише в Україні здійснювалась політика "чорних списків" з тим, щоб знищити максимальну кількість людей", - зазначив він.

"Чорний список" означав смерть... Інколи люди вмирали в той час, коли неподалік на фабриці з пшениці вироблявся спирт", - нагадав президент.

"І саме тому відмова президента Медведєва паплюжить пам'ять загиблих", - заявив Ющенко.

Президент відзначив, що "ми вшановуємо пам'ять усіх, хто тоді загинув - як в Україні, так і в Росії, Казахстані, Білорусі чи у Європі".

При цьому він наголосив, що "завжди прагнув вшановувати пам'ять жертв разом з російським народом".

"Жертвами ставали також євреї, росіяни, білоруси, які тоді жили в наших селах. Ми вшановуємо пам'ять усіх", - заявив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...