Україні та Росії слід змінити тональність заяв

Четвер, 20 листопада 2008, 21:06

Тональність політичних заяв України та Росії вимагає корекції, вважає посол України в Росії Костянтин Грищенко.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" в четвер.

"Тональність заяв з двох сторін (України та Росії) не відповідає нашому баченню, українському баченню того, якими ці відносини мають бути", - сказав Грищенко.

Посол зазначив: "Якщо ми хочемо, щоб ці відносини були спрямовані у майбутнє, особливо в нинішній ситуації економічної кризи, коли в багатьох випадках ми не можемо обійтись один без одного, ми маємо зважувати до чого призводять ті чи інші заяви".

"Ми маємо знати, що дуже значна частина наших економічних зв’язків реалізується саме з Росією, а Росія теж має усвідомлювати, що без України ні транспортування газу, ні реалізація багатьох стратегічних проектів неможлива", - наголосив Грищенко.

Крім того, додав посол, "російські основні структури залучають українських фахівців, тому що не має заміни".

"З цією реальністю стикаються керівники багатьох великих підприємств чи корпорацій. Виходить, що без українського інженера, конструктора не вдається реалізувати мету підтягнення Росії до стандартів, якими визначається роль цієї держави в 21 столітті", - пояснив Грищенко.

Як відомо, в четвер президент Росії Дмитро Медведєв віддав розпорядження стягнути борг України "Газпрому" або в добровільному, або в примусовому порядку.

В свою чергу президент Віктор Ющенко заявив, що Медведєв своєю відмовою взяти участь в заходах з нагоди 75-ї річниці Голодомору "паплюжить пам'ять загиблих".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування