Семенюк: приватизація ОПЗ поки не передбачається

П'ятниця, 21 листопада 2008, 07:44

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко заявляє, що приватизація Одеського припортового заводу поки що не передбачається.

Про це вона заявила на зустрічі з журналістами в Одесі, повідомляє УНІАН.

"Виданий президентом указ, який скасовує заборону на приватизацію Одеського припортового заводу, зовсім не означає початку приватизації цього підприємства", - сказала Семенюк.

За її словами, зараз діє інший президентський указ, "який базується на рішенні Ради національної безпеки і оборони, яке забороняє приватизацію об’єктів стратегічного значення до ухвалення нової програми приватизації і внесення змін у чинне приватизаційне законодавство".

Глава ФДМ зазначила, що приватизації Припортового заводу заважає також застаріла Програма приватизації підприємств від 2002 року і відсутність затвердженої програми розвитку хімічної промисловості.

"Ухвалення цих програм напряму залежить від політичної волі парламенту", - вважає Семенюк.

Крім того, переконана вона, продати Припортовий завод "не дозволить і нинішня світова фінансова криза". "Претендентів на придбання підприємства зараз просто немає", - заявила глава ФДМ.

При цьому вона зазначила, що підприємство, як і раніше, "працює цілком ефективно і повністю виконує зобов`язання перед бюджетами усіх рівнів". "А раз так, навіщо завод продавати? Адже метою приватизації будь-якого підприємства є знаходження ефективного власника, а якщо в даному випадку держава є такою, навіщо шукати іншого?" - сказала Семенюк.

На її думку, приватизація ОПЗ нагадує "ядерний чемоданчик, який одна людина тримає, а троє натискають на кнопки". "В даному випадку держава тримає ОПЗ, а різні політичні сили натискають на різні кнопки", - сказала голова ФДМ.

Коментуючи заяву першого віце-прем`єра Олександра Турчинова про те, що Одеська область є "лідером рейдерства" в Україні, Семенюк розкритикувала деяких політиків, які не відмежувалися від участі в приватизаційних процесах, зокрема, членів БЮТ, що влаштовують своєрідні "соцзмагання" з рейдерства. При цьому, додала вона, "використовуються силові структури, окремі судді".

"Поки у владу приходитимуть люди, які купили цю владу, обралися в депутати, а потім стали працювати у виконавчій владі, вони використовуватимуть свої повноваження для рейдерських атак", - вважає голова ФДМ.

Крім того, щодо питання приватизації державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство", Семенюк зазначила, що пароплавство "може бути передане в комунальну власність міської громади Одеси", для чого необхідно рішення Кабміну і міськради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...