"Регіонали" і БЮТ знову "пристрілюються" і "принюхуються"

П'ятниця, 21 листопада 2008, 09:31

Партія регіонів і БЮТ ведуть неформальні консультації для створення "технічної" більшості або переформатування уряду.

Про це пише "Комерсант-Україна", зазначаючи, що переговори від Партії регіонів зараз ведуть Нестор Шуфрич і Андрій Клюєв "з метою прощупати ґрунт".

"Неформальні переговори ми проводимо щодня. На рівні окремих народних депутатів уже давно про все домовилися й усе вирішили. А от коли збираємося всією фракцією, позиція відразу змінються", - сказав депутат від БЮТ Віктор Швець.

За інформацією Комерсанта, головною умовою Партії регіонів у переговорах з БЮТ є добровільна відставка Тимошенко з посади прем'єр-міністра.

Водночас "регіонали" усвідомлюють, що шансів добитися того, щоб Тимошенко добровільно покинула свій пост, практично немає.

"Дивлячись на дії прем'єр-міністра, я розумію, що із цього крісла її тільки ногами вперед можна винести", - сказав "регіонал" Дмитро Святаш.

Водночас у Партії регіонів розглядають інші можливості формування коаліції.

"Ми працюємо відразу над декількома варіантами: який вистрілить - за той і зачепимося, часу дуже мало", - зазначив співрозмовник газети в Партії регіонів.

Найбільш реальним варіантом у партії вважають створення "технічної більшості", не закріпленої юридично, яка, у свою чергу, призначить "технічного прем'єра" і спікера.

"Робити з Віктора Януковича технічного прем'єра для нас ганебно. У Партії регіонів на цю посаду достатньо кандидатів - Анатолій Кінах, Андрій Клюєв, Юрій Бойко", - заявив один із заступників голови фракції Партії регіонів.

Водночас БЮТівець Святослав Олійник вважає, що про обрання спікера і переформатування Кабміну можна говорити й без формальної коаліції.

"Моральною підставою цьому може послужити ситуація економічної кризи", - сказав він.

Як відомо, у четвер лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що в парламенті ведуться переговори як щодо нового формату коаліції, так і щодо відставки уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News