Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку радять не пускати хвилі

П'ятниця, 21 листопада 2008, 10:05

Президент Віктор Ющенко не має ілюзій про надання плану дій по набуттю членства в НАТО в грудні.

Про це в п'ятницю пише газета Комерсант-Україна з посиланням на джерела в секретаріаті президента.

"Насправді ніхто не має ілюзій з приводу надання плану в грудні. Країн-членів НАТО, що виступають проти цього, зараз ще більше, ніж у квітні (перед саммітом НАТО в Бухаресті),– стверджує джерело.

"Так, питання ПДЧ як і раніше порушується в ході всіх переговорів Віктора Ющенка з європейськими партнерами, але протягом останніх двох місяців ці консультації носили скоріше черговий характер – ми не просили чітких обіцянок, і нам їх не давали", - додав він.

У той же час, експерти в сфері євроатлантичної інтеграції зазначають, що представникам української влади варто змінити інформаційну стратегію і відмовитися від практики інформаційного тиску на країни-члени НАТО, зосередившись на неформальних консультаціях з керівництвом тих держав, що блокують надання Україні ПДЧ.

"Очевидно, Україна намагається взяти приклад з Росії, яка перед кожною зустріччю представників альянсу пускає могутню інформаційну хвилю про те, що розширення неприпустиме", – заявив директор Євроатлантичного університету Олег Рибачук.

"Однак на зустрічах з європейськими партнерами мої співрозмовники неодноразово підкреслювали, що Україні цей прийом лише шкодить", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування