Британський прем’єр хоче, щоб весь світ вшанував жертв Голодомору

П'ятниця, 21 листопада 2008, 10:59

Прем’єр-міністр Великобританії Гордон Браун висловлює співчуття у зв’язку з річницею Голодомору 1932-1933 років і сподівається, що по всьому світу віддадуть гідну данину постраждалим від нього.

Про це йдеться в заяві Брауна, поширеній у Британії з нагоди вшанування 75-ої річниці Голодомору, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Зокрема, у ній Браун висловлює "глибоке співчуття у цей день вшанування 75-ої річниці Великого Голоду (Голодомору) 1932-1933 років".

"Я щиро сподіваюся, що меморіальні заходи по всьому світі будуть гідною даниною тим, хто потерпав від жахіть 1932-33 років.", - зазначає Браун.

Британський прем’єр також висловив сподівання, що меморіальні заходи сприятимуть тому, аби подібні події ніколи не повторилися.

У заяві також сказано, що Британія продовжуватиме підтримувати зусилля задля "підвищення обізнаності про цю жахливу людську трагедію".

У свою чергу, міністр закордонних справ Британії Девід Мілібенд у своїй заяві назвав Великий Голод 1932-1933 років жахливою трагедією людства, яка "жорстоко забрала життя мільйонів невинних жертв в Україні та поза її межами".

Мілібенд, який відвідав Київ у серпні, зауважив, що був глибоко вражений, почувши "про масштаби трагедії та страшні страждання".

22 листопада в Лондоні у приміщенні британського парламенту відбудуться урочистості з нагоди вшанування річниці Голодомору, а також урочиста відправа у Вестмінстерському Абатстві.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News