Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ: навіть Ющенко не знає, коли будуть вибори

П'ятниця, 21 листопада 2008, 11:29

Депутат Іван Плющ вважає, що навіть президент Віктор Ющенко не знає, коли будуть призначені позачергові вибори.

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналові "Фокус", відповідаючи на питання, "хто зараз впливає на президента в питанні переносу дати виборів? Часто говорять про групу співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа".

"Я про Фірташа чую втретє, що він нібито в "регіонах" щось вирішує. І про те, що Сергій Льовочкін (нардеп від ПР) і Фірташ – та сама людина. Що ж це – синдикат чи трест? Я не входжу в Партію регіонів, але знаю, що такого угруповання немає. Якби ви сказали група Ахметова – Януковича, я б сказав: "Звичайно", - відповів Плющ.

На уточнення, є чи домовленість між Ахметовим, Януковичем, Ющенком і Балогою про те, на яку дату переносити вибори, депутат сказав:

"Ні Балога, ні Янукович, ні Ахметов не знають, коли відбудуться вибори. Я скажу крамольну річ: думаю, що Ющенко теж не знає, коли будуть вибори. Він сказав, що цього року їх точно не буде. А в наступному – я не виключаю".

"Це залежить від стану державних справ. Якщо не буде бюджету до кінця року, ви вірите, що можна осідлати фінансову кризу? Хоче Ющенко цього? Ні, інакше потрібно узяти усю відповідальність на себе. А коли буде внесено бюджет, розглянуто і підписано президентом, тоді відразу з'явиться платформа для того, щоб переборювати кризу", - вважає Плющ.

У той же час Плющ не зміг спрогнозувати дату обрання нового спікера, відзначивши, що тільки в той день, коли буде розглядатися це питання, зможе назвати його ім'я.

Плющ також відзначив, що причиною відставки Яценюка було не рішення Ющенка, а його власна "самовпевненість".

"Вийшло, що провчили Арсенія. Мовляв, любуватися собою – це добре, але відповідальність неминуча", - заявив депутат.

Що стосується подальших перспектив екс-спікера, то Плющ сказав: "Питання не в тім, де буде Яценюк, а в тім, що він буде робити. Якщо підтримає лінію президента на зміцнення територіальної цілісності і проведення реформ, то він буде там, де треба. Якщо ж виявиться там, де тільки говорять про економічні свободи, а роблять такі накрутки на товаровиробниках, що дрібний і середній бізнес не знає, як вижити, то не там, де треба".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування