У "НУ-НС" кажуть, що на демкоаліцію лишилось "дуже мало часу" і є умова

П'ятниця, 21 листопада 2008, 13:11

Депутат фракції БЮТ Володимир Яворівський вважає єдиним "цивілізованим" варіантом виходу з парламентської кризи на сьогодні повернення до коаліції у форматі "НУ-НС", БЮТ і Блоку Литвина.

"Один-єдиний варіант, який я бачу, ще цивілізований серед тих всіх, який залишився. Це сьогодні все-таки ще є можливість повернутися до коаліції у складі НУНС, БЮТ і Блоку Литвина", - заявив він в ефірі Радіо "Свобода".

"Все в руках президента. Якби президент захотів, можна елементарно це зробити", - додав Яворівський.

При цьому він висловив переконання, що представники "Єдиного Центру" – це "абсолютно несамостійна... (сила)".

"У мене таке враження, що "Єдиний центр" – це група глухонімих, і якось до них президент достукується, має якийсь з ними певний зв'язок, що от він дає їм певні вказівки, і їх більше вже нічого не цікавить. Це моє просто враження", - сказав бютівець

Яворівський також наголосив, що "якщо навіть виникне потреба, що буде можливість зберегти все-таки оцей демократичний вибір, який рахітичний він не є, я не вважаю, що це ідеальний вихід, але все-таки тут не треба ніяких компромісів для того, щоб утворювати цю… (коаліцію)".

"Ви уявляєте, який резус політичний між БЮТ, НУНС і "регіоналами"? Це треба йти, я не знаю, відмовитися від самих себе, відмовитися від всього того, що ми сповідували... Це є абсолютно неможливо", - сказав Яворівський.

У свою чергу, депутат від "НУ-НС" Іван Заєць сказав: "Ясно, що найбажаніше, то це було б зберегти демократичну коаліцію. Але мені здається, що часу на цю роботу залишилося дуже і дуже мало".

"Тому що взагалі ресурс самої ВР дуже стрімко вичерпується. Якщо ми ще два тижні так погуляємо, то зрозуміло буде, що ця ВР просто нікому не потрібна, тому що вона стримує боротьбу з кризою, тому що в цій ВР домінують персональні інтереси окремих людей чи людей з бізнесу, чи, наприклад, тих, хто хоче погратися в президентські вибори. Тому залишилося дуже-дуже мало часу, щоб спробувати цей варіант", - пояснив він.

За словами Зайця, "цей варіант можливий лише за однієї умови". "Хай сідає Тимошенко, і президент, і вони хай домовляються. Тобто, якщо вони є лідери цих політичних сил. Це перше", - сказав він.

"Друге. Є у ВР фракції, які є елементами коаліції. Вони повинні виробляти ці пропозиції і врешті-решт йти тоді і до президента, і йти до Тимошенко та казати, що от наш варіант такий, що там, наприклад, Тимошенко не має бути прем’єр-міністром, а має бути такий-то, а там головою ВР такий-то. А це поки що такі тактичні маневри", - зазначив Заєць.

А Яворівський також висловив думку, що у члена фракції "НУ-НС" Івана Плюща "немає просто жодного шансу" стати спікером.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News